Blog Hotelu Cottonina Villa & Mineral SPA Resort

Cottonina Villa & Mineral SPA Resort

Świeradów-Zdrój, ul. Sanatoryjna 7
+48 75 78 45 500

www.cottonina.pl

Uwaga - testowane na ludziach

opublikowano 08 luty 2017

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się skąd terapeuci SPA mają tyle siły w rękach – oto odpowiedź. Tylko cii… nikomu nic nie mów :)

Uwaga - testowane na ludziach

PADŁEŚ? POWSTAŃ!

Zima to okres zwiększonego zapotrzebowania energetycznego. Organizm, zmęczony ponurym widokiem za oknem, brakiem słońca, ciepła i drobnych codziennych akcentów sprawiających nam przyjemność, domaga się formy impulsu, który postawi go na nogi. Często z braku czasu lub po prostu idąc na skróty, korzystamy z gotowych przekąsek, którym daleko jest do spełnienia definicji "FIT" lub sięgamy po napój energetyczny zasypiając przy komputerze lub za kierownicą.

ZDROWA ALTERNATYWA

Nasz Manager SPA podpowie Wam dzisiaj przekąskę, której przygotowanie zajmie 5 minut, a będzie pożywną i zdrową formą drugiego śniadania lub deseru dla całej rodziny. Może pełnić również rolę zdrowego energetyka, a ponieważ wszyscy jesteśmy zgodni, że czekolada jest lekiem na wszystkie smutki, dlatego wykorzystamy w nim surowe 100% kakao, które dodatkowo poprawi nam nastrój i korzystnie wpłynie na koncentrację.

MACA

Głównym bohaterem naszego zdrowego i smacznego energetyka jest MACA - pochodząca z Ameryki Południowej kuzynka żeń-szenia i imbiru. Wzmacnia organizm, dodaje energii, a także według badań opublikowanych w 2008 roku zmniejsza depresję i łagodzi skutki przesileń klimatycznych.
Dzięki swoim składnikom nasz mus zawiera cenne minerały i witaminy – B1, B2, B3 i C, a także ogromną dawkę potasu i zdrowych tłuszczy roślinnych.

FIT MUS CZEKOLADOWY

Składniki na 4 porcje (każda ok 250 ml):

  • maca korzeń w proszku – 1,5 łyżeczki (ok. 7,5 g),
  • banan – 4 szt. (ok. 400 g),
  • dojrzałe awokado – 1,5 lub 2 szt. (200-280 g),
  • kakao gorzkie (najlepiej surowe) – 4 lub 5 łyżeczek (ok. 20-25 g),
  • mleko migdałowe lub kokosowe (jak kto woli) – 0,5 szklanki (ok. 125 ml),
  • cynamon mielony – 0,5 łyżeczki,
  • miód pszczeli lub syrop daktylowy – ok. 1-2 płaskie łyżeczki do smaku,
  • opcjonalnie – odrobina wanilii.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zblenduj (najlepiej w blenderze kielichowym) na gładką, aksamitną masę. Przelej do małych miseczek lub kubków i ciesz się pysznym smakołykiem gdziekolwiek jesteś.

SPA TEAM zdecydowanie poleca.




@textColor
@lightBgColor
@midBgColor
@darkBgColor
@baseColor
@brandPrimary
@brandSuccess