Przepis na koktajl melonowo–arbuzowy z miętą i cytryną

21 czerwiec 2017
Koktajl to dobry sposób na rozpoczęcie dnia, który zapowiada się dość upalnie. Wszyscy szukamy wtedy odrobiny ochłodzenia, które zapewnić nam może zimny owocowy koktajl. W pierwszy dzień lata podajemy przepis na pyszny, lekki i orzeźwiający koktajl melonowo–arbuzowy z miętą i cytryną.

Będziemy potrzebować:

  • pół melona miodowego (lub innego, wedle uznania),
  • ćwiartkę arbuza (najlepiej żeby wcześniej był przechowywany w lodówce i był zimny),
  • kilka listków świeżej mięty,
  • kilka kropli soku z cytryny,
  • szklankę niegazowanej wody mineralnej.

Do blendera wrzucamy wszystkie wcześniej przygotowane produkty, dorzucamy 3-4 kostki lodu, blendujemy… i po chwili mamy pyszny, zimny i zdrowy koktajl.

Smacznego!

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera.
Otrzymuj informacje o ofertach i promocjach.

Trwa wysyłanie wiadomości

Formularz nie został wysłany

Dziękujemy!

Interesuje mnie:

Wymagana zgoda
© 2019
Cottonina Hotel & Mineral SPA Resort