Z receptariusza SPA - owies

12 kwiecień 2016
Kolejna ciekawostka dotyczy tak popularnego produktu w naszej kuchni jakim jest owies, który zagościł również w naszym ECO zabiegu.

Owies - zboże, z którego robi się płatki owsiane i kaszę - oprócz walorów spożywczych i leczniczych ma również właściwości kosmetyczne. Ziarno owsa jest niczym dobrze zaopatrzona spiżarnia: zawiera lekko strawne białko, wartościowe tłuszcze i węglowodany, błonnik, a także mnóstwo witamin (E, PP, B1, B6), pierwiastków (m.in. wapń, magnez, sód, potas, miedź) i cennych związków (np. luteinę). Wysoka zawartość związków polifenolowych, które mają silne właściwości przeciwutleniające, czyni z owsa doskonały składnik kosmetyków przeznaczonych do skóry dojrzałej i wrażliwej, nawet ze skłonnością do atopii. Preparaty z owsem działają zmiękczająco i nawilżająco na skórę, sprzyjają jej regeneracji i łagodzą podrażnienia.

Zapraszamy na zabieg „Łagodzący opatrunek” i „Peeling miodowo-migdałowy”, w których podstawą jest ten wartościowy składnik.

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera.
Otrzymuj informacje o ofertach i promocjach.

Trwa wysyłanie wiadomości

Formularz nie został wysłany

Dziękujemy!

Interesuje mnie:

Wymagana zgoda
© 2019
Cottonina Hotel & Mineral SPA Resort