Będziemy potrzebowali:
Obrany, pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar obtaczamy w miodzie i pieczemy w piekarniku w 180°C aż zmięknie. Gdy przestygnie łączymy go z pokrojonymi pomidorami oraz truskawkami, a następnie miksujemy na gładka masę. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, odrobiną kremu balsamicznego i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
Bazylię i kolendrę drobno siekamy, obrany ogórek i melon kroimy w drobną kostkę, dodajemy obrany owoc granatu i przyprawiamy ziołami, pieprzem, odrobiną miodu i opcjonalnie kremem balsamicznym. Tak przyprawione produkty wkładamy do salaterek i następnie zalewamy chłodnikiem. Całość dekorujemy listkiem świeżej mięty.
Smacznego!
Zapisz się do newslettera.
Otrzymuj informacje o ofertach i promocjach.
form.successMessage